Karić: Grad je spreman preuzeti dio troška za plamen na spomen parku Vraca

Vatra na spomen parku Vraca godišnje košta 130.000 KM, otkriveno je to nakon što je nedavno obustavljena isporuka plina te je plamen ugašen.

Vatra na spomen parku Vraca godišnje košta 130.000 KM: “Mandić zahtjeva od Bečarevića da vrati plamen”

Prije nekoliko trenutaka se oglasila gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić koja kaže da je Grad spreman preuzeti dio troškova.

“Ako mi zaboravimo žrtve naših djedova, naša će djeca zaboraviti žrtve svojih očeva. Jutros sam pomislila šta bi za ugašeni plamen na Vracama rekli oni koji su se borili za bolje sutra, a koje mi danas živimo. Šta bi rekli borci protiv fašizma koji su pobijedili i svrstali nas na stranu civilizovanog svijeta. Sigurna sam da bi smatrali nedopustivim da gasimo vatru antifašizma. Veliki broj poruka došao mi je od naših sugrađana sa istim stavom”, navela je.

Kaže da simbolika nema cijenu i zato Grad Sarajevo mjesečno izdvaja 3.000 KM za troškove održavanja Vječne vatre.

“Simbolika je i plamen na Vracama. Sutra ću svojim kolegama načelnicima četiri gradske općine i nadležnom ministarstvu, predložiti da troškove održavanja ovog plamena podijelimo na jednake dijelove. Grad je spreman preuzeti dio troška. Sigurna sam da će prihvatiti! Šest institucija neće osjetiti to. Neka u Sarajevu gori zauvijek vatra antifašizma i slobode”, napisala je Karić na Twitteru.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79