Karić najavila obnovu fasade u ulici Zelenih beretki iako to nije nadležnost gradske uprave

Karić najavila obnovu fasade u ulici Zelenih beretki iako to nije nadležnost gradske uprave


U centru Sarajeva, ulici Zelenih beretki, jučer je u večernjim satima došlo do urušavanja fasade sa zgrade koja se nalazi odmah uz ulicu. Kako su zbog ovoga prolaznici izloženi opasnosti, reagovala je gradonačelnica Benjamina Karić.

Naime, sinoć urušila se fasada sa jedne od starijih zgrada i njeni ostaci se nalaze na pločniku. Radi se o dijelu grada koji je često ispunjen šetačima ali na svu sreću niko nije povrijeđen.
Na opasnost od urušavanja fasade građani su upozoreni jedino porukom na odštampanom papiru, bez ikakvih drugih signalizacija.

Tim povodom, objavom na Facebooku oglasila se i gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić.

S obzirom da je u toku obnova fasada u Titovoj ulici, što je projekat Grada Sarajeva, Karić je naglasila kako je sinoćnji događaj još jedan pokazatelj koliko je važan projekat obnove i rekonstrukcije fasada.

“Nemoguće je očekivati da stanari sami rekonstruišu fasade, posebno one koje su pod zaštitom, i čija rekonstrukcija košta i do milion KM. Upravo iz tog razloga smo pokrenuli projekat rekonstrukcije fasada. Spremni smo voditi procese i nadamo se finansijskoj podršci viših nivoa vlasti. Obnova fasada nije naša nadležnost ali ne možemo dozvoliti da grad izgleda zapušteno, a da građani budu u opasnosti od stalnog obrušavanja”, poručila je Karić.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija