Karić objasnila zašto na spomeniku na Kazanima nema imena Mušana Topalovića Cace

Karić objasnila zašto na spomeniku na Kazanima nema imena Mušana Topalovića Cace


Tokom današnje press konferencije povodom godinu dana mandata, gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić prokomentirala je izjavu američkog ambasadora Michaela Murphya o spomeniku na Kazanima.

Naime, na pitanje novinara da prokomentariše izjavu američkog ambasadora Michaela Murphya “da spomenik nije potpun bez imena svih žrtava i jasnog i otvorenog priznanja počinitelja zločina” gradonačelnica odgovara kako je podizanje obilježja i spomenika proces.

– Apsolutno je prihvatljivo da svi imamo različita mišljenja, tako je bilo i u Gradskom vijeću. Na podizanje se čekalo više od 25 godina i za mene je ovo historijski korak – kaže Karić, te dodaje:

– Ni na jednom spomeniku u Sarajevu ne piše ko je počinilac zločina.

Zatim je i odgovorila na pitanja o kritikama opozicije kako u toku prve godine mandata nije ostvarila nijedan veliki korak.

– Ništa ne počinje sa jednom gradskom administracijom i upravom i ništa se tako ne završava. Iskreno se nadam i posebno se radujem da svi ovi projekti o kojima ja sad govorim, da će doći gradonačelnici koji će sa pozitivnom energijom i dobronamjernošću završiti ove projekte – navela je gradonačelnica.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija