Kasumović: Da li će se nastaviti putem loših politika sa karcinomom zvani Škaljo i Isak

Nakon informacija o pregovorima o formiranju nove većine u ZDK koja kruži proteklih dana, danas se na svom Facebook profilu oglasio i gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović i predsjednik BHI-KF, čiji tekst prenosimo:

Posljednjih dana čitam u medijima da se pokušava prekompozicija vlasti u Zeničko-dobojskom kantonu, međutim, poznato mi je, kao i cjelokupnoj javnosti, da su upravo SDP, NiP, pa i DF, čitavu predizbornu kampanju zagovarali kako će, ako im građani daju povjerenje, iz tadašnje loše vlasti izbaciti Omera Škalju i politiku Rame Isaka.

Čitajući posljednjih dana o brojnim pokušajima prekompozicije vlasti, stiče se dojam kako se nakon proteklih izbora ustvari samo SDA zamijenila SDP-om, dok bi u novoj, prekomponovanoj, Vladi ZDK koju priželjkuje opozicija ponovo bili penzioner Omer Škaljo i politika Rame Isaka koji svog sina, nekadašnjeg vijećnika, danas postavlja za direktora Kazneno-popravnog zavoda u Zenici, a Kenanu Uzunoviću ranije ustupaju mjesto dopredsjedavajućeg Doma naroda Parlamenta Federacije BiH kao nagradu što se priključio u Snagu naroda.

Žalosno je da im danas u svemu što se dešava pomaže upravo Kenan Uzunović koji je tokom kampanje bio najgrlatiji kada je trebalo osuditi politiku Škalje i Isaka, a danas je jedan od vođa pregovora i pokušaja dogovora vlasti u ZDK koju bi ponovo činili upravo njih dvojica – Škaljo i Isak.

Hoće li SDP, NiP i DF sebi dozvoliti da nastave putem loših politika, da nastave voditi ovaj Kanton u propast jer će karcinomi zvani Škaljo i Isak gledati samo svoje interese, ne vjerujem. Iskreno i duboko vjerujem da ćemo nastaviti sa razvojem Kantona kako je to bilo i u proteklom periodu, pogotovo što nijedan od zastupnika BHI-KF nije napustio stranku izuzev Alena Kapkovića koji je samostalan/nezavisan, te da ćemo svu energiju u narednom periodu usmjeriti ka tome ukoliko smo uistinu bili iskreni prema građanima u predizbornim obraćanjima.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79