Kasumović pisao MUP-u ZDK: “Prvo sabotirali proslavu Nove godine, onda isključili grijanje. Sve preko tri FB profila”

Kasumović pisao MUP-u ZDK: “Prvo sabotirali proslavu Nove godine, onda isključili grijanje. Sve preko tri FB profila”


Gradonačelnik Zenice poslao je otvoreno pismo Ministarstvu unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona od kojih traži hitnu reakciju zbog nemilih događaja u ovom gradu. Kako Kasumović kaže, sve realiziraju putem društvenih mreža odnosno na tri lažna profila na Facebook-u.

OTVORENO PISMO MUP-u ZDK

Poslije diverzije za Novu godinu, kada je namjerno izvršena sabotaža najbolje novogodišnjeg dočeka na otvorenom u regionu, odvrtanja ventila koji su za vikend prouzrokovali nestanak grijanja u pojedinim dijelovima grada, a zbog čega i večeras
građani Radakova, Hamide, Lukovog polja, Raspotočja i Poljica te u ul. Hadžije Mazića put nemaju grijanja, ovim putem otvorenim pismom obraćam se MUP-u ZDK!

Napominjem, već sam to učinio i službeno odnosno pismenim putem.

Pola Zenice ponovo bez grijanja, desetine radnika cijelu noć će popravljati kvar

Naime, tražim od pripadnika MUP-a ZDK da se pod hitno pronađu ljudi koji vrše napade na imovinu Grada Zenice. Posebno je zabrinjavajuće kako se takvi poduhvati javno najave putem društvenih mreža odnosno na tri lažna profila.

Tražim od MUP-a ZDK da se čim prije otkrije ko su nalogodavci divertiza u gradu jer sam kao gradonačelnik zabrinut šta će se dalje dešavati, odnosno šta će to novo uslijediti u budućnosti te hoće li, ne daj Bože, biti i posljedica kako po imovinu grada tako i po one koji vršeći takve napade riskiraju svoje živote kada, naprimjer, uništavaju instalacije grijanja i slično.

Javno ću kazati kako su tri lažna profila i to Vehid Smaka, Dnevna doza KF i Maja Beba sve ove aktivnosti koje su se dogodile i koje su za svaku osudu nagovijestili zbog čega još jednom tražim od MUP-a ZDK, a radi situacije koja može samo eskalirati i stvoriti ozbiljne problem, da podhitno otkrije ko su ti ljudi, privede ih i da se sazna ko radi diverzije po Zenici?!

Napominjem, sve ovo što tražim od MUP-a ZDK, koji posjeduje sve kapacitete da istraži ove sramotne radnje, iz straha da se ne dese neke veće posljedice.

Na kraju, pozivam nadležni MUP ZDK da po okončanju istrage o svemu obavijeste i javnost i Gradsku upravu Zenica. – izjavio je Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija