Kćerka Radovana Karadžića: Ne znamo ništa o njemu od jučer, čekamo da se opet javi

Sonja Karadžić-Jovičević, kćerka Radovana Karadžića, oglasila se povodom njegovog zdravstvenog stanja i iznijela do sada nepoznate detalje.

Karadžić-Jovičević kaže da porodica opravdano sumnja u dobre namjere prema Karadžiću i da je njegovo naglo prebacivanje u Englesku samo dokaz da se sve radi kako bi mu se navodno zagorčao život.

– Ne znamo ništa o njemu od jučer. Čekamo da se opet javi. Neizvjesnost nas uništava u čekanju Radovanovog poziva – kazala je.

Ona kaže da sad ima već 15 mjeseci kako ga porodica nije posjetila i vidjela i da je to najduži period od kada je u zatvoru da ga nisu vidjeli.

Radovan Karadžić prebačen u zatvor u Veliku Britaniju

– Sve što su mogli da nam zakomplikuju da ga vidimo to su i uradili. Prebacivanje u Englesku je potez kako bi ga dodatno odvojili od porodice jer je to zemlja za koju treba viza. Na to sve strane diplomate likuju po Twitteru jer je Radovan prebačen u Englesku što je sramota i skandalozno – kaže Sonja, prenosi Happy TV.

Ona ističe i da se onemogućavanjem da u Englesku prebaci dokumenta i knjige na kojima radi jasno vidi da se sve čini da mu se zagorča život.

– Plašimo se da će samo biti gore po Radovana jer sve ukazuje na to – istakla je kćerka ratnog zločinca.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79