Kćerka žene koju su medicinske sestre brutalno tukle: Jedna joj je držala ruke, dok su joj se druge smijale

Kosovska policija lišila je slobode tri osobe koje su osumnjičenje za fizičko nasilje nad starijom ženom u domu za stare u Peći. Njima je određeno zadržavanje od 48 sati.

Žaneta Nura, kćerka starice je u emotivnoj izjavi rekla da je šokirana nasiljem koje je doživjela njena majka, prenosi televizija “Dukađini”. Ona je rekla da je majku posjećivala jednom ili dva puta sedmično u domu za stare, a posljednji put je bila prije četiri dana. Tada je primijetila znake nasilja na licu majke, ali nije mogla ni pretpostaviti da potiču od radnika doma.

(VIDEO) Ovo je doktorica koja je pretukla staricu u staračkom domu: “Starica je majka šehida”

– Automatski sam izvukla majku odatle, a sada se nadam da će pravda biti zadovoljena, a slučaj rasvijetljen. Desilo se mojoj majci, ali hajde da se ne desi drugima. Primijeniti nasilje nad sedamdesetogodišnjom ženom… Tri sestre, jedna joj je držala ruke, dok su joj se druge smijale, to je kraj svijeta. Veoma sam potresena – rekla je Nura.

Podsjetimo, dvije žene, koje su inicijalno lišene slobode, osumnjičene su za krivično djelo “napad”, dok je treća osoba, koja je slobode lišena kasnije tokom dana, osumnjičena za djelo “neovlašteno fotografisanje ili snimanje”.

Jedna od njih, medicinska sestra Aurona Peljaj rekla je policiji da se “branila” od 70-godišnje žene, no u videu se jasno vidi kako starica čak nije ni imala dovoljno snage da se brani od Peljajeve, koja ju je udarala u lice i stomak, prenosi Nova.rs.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79