Kilometarske kolone vozila na ulazu i izlazu iz BiH

Kilometarske kolone vozila na ulazu i izlazu iz BiH


Tokom ljetne sezone godišnjih odmora, promet vozila na putevima u Bosni i Hercegovini je znatno pojačan. Najveće gužve zabilježene su na putu Sarajevo-Mostar, gdje su u oba smjera prisutni duga čekanja i usporen saobraćaj.

Zbog visoke dnevne temperature, BIHAMK preporučuje vozačima da planiraju putovanja na duže relacije u ranim jutarnjim ili kasnim poslijepodnevnim satima kako bi izbjegli najtopliji dio dana.

Na graničnom prelazu Gradina zadržavanja su duga u oba smjera. Također, čekanja su produžena na izlazu iz BiH na graničnim prelazima: Bosanska Kostajnica, Bosanska Dubica, Bosanski Brod, Bosanska Gradiška, Doljani, Izačić i Velika Kladuša.

Na ulazu u zemlju pojačan je promet na prelazima: Karakaj, Šepak, Pavlovića Most, Zupci i Rača. Čekanja na graničnim prelazima podložna su čestim izmjenama, stoga se preporučuje provjeravanje trenutnog stanja putem kamera na web stranici BIHAMK-a.

Aktuelni sanacioni radovi su na magistralnim putevima: Kladanj-Vlasenica, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Foča-Ustikolina, Dobro Polje-Miljevina, Bijeljina-Rača, Olovo-Semizovac. Na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača, zbog oštećenja mosta, vozila do 30 tona saobraćaju jednom trakom, dok je saobraćaj za vozila preko 30 tona obustavljen.

Granični prelaz Krstac na putu Gacko-Nikšić otvoren je za putnički saobraćaj do kraja avgusta. Na graničnom prelazu Karakaj kod Zvornika zabranjen je saobraćaj za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase; teretna vozila se preusmjeravaju na granične prelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.

Zbog održavanja Sarajevo Film Festivala (SFF) do 23. avgusta, na snazi su privremena ograničenja u saobraćaju. Od 17 do 24 sata i od 00 do 02 sata zabranjeno je saobraćanje i parkiranje u sledećim ulicama: Zelenih beretki (od raskrsnice sa ulicom Vladislava Skarića do raskrsnice sa ulicom Gimnazijska), Branilaca Sarajeva (od raskrsnice sa ulicom Gimnazijska do raskrsnice sa ulicom Kulovića), Ćemaluša (od raskrsnice sa ulicom Mula Mustafe Bašeskije do raskrsnice sa ulicom Branilaca Sarajeva), Ćumurija (od raskrsnice sa ulicom Obala Kulina bana do raskrsnice sa ulicom Zelenih beretki) i Radićeva (od raskrsnice sa ulicom Obala Kulina bana do raskrsnice sa ulicom Branilaca Sarajeva).


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija