Kirija u Sarajevu oko 530 KM, Zagrebu 1240, Münchenu 3430 KM

Kirija u Sarajevu oko 530 KM, Zagrebu 1240, Münchenu 3430 KM


Stanovanje u većim gradovima često izaziva mnoga pitanja, od toga treba li biti podstanar ili kupiti vlastiti stan, do toga koliko troškova možemo očekivati u različitim dijelovima svijeta. Cijene najma stanova značajno variraju, pa pogledajmo kako se cijene kretaju u Sarajevu, Zagrebu i Münchenu.

Sarajevo nudi relativno pristupačne cijene najma stanova. Prema podacima Numbea, jednosoban stan u središtu Sarajeva prosječno stoji oko 270 eura ili otprilike 530 KM. Ovo je znatno niže od cijena u mnogim europskim metropolama. Iako se troškovi stanovanja u Sarajevu smatraju relativno niskim, treba napomenuti da su i prihodi građana Bosne i Hercegovine među najnižima u Europi.

Zagreb nudi raznovrsnu ponudu i atraktivne cijene stanova. Prema podacima Numbea, za stan u centru Zagreba potrebno je izdvojiti prosječno 635 eura, što je otprilike 1240 KM. Cijene najma stanova u Zagrebu su konkurentne u poređenju s mnogim europskim gradovima, što ga čini privlačnim odredištem za mlade porodice.

München nudi luksuzne, ali i visoke cijene stanova. Mjesečna najamnina za jednosoban stan u Münchenu iznosi prosječno 1755 eura, što je otprilike 3430 KM. Iako su troškovi stanovanja u Münchenu visoki, grad nudi iznimnu kvalitetu života, pristup visoko plaćenim poslovima i izvrsnu infrastrukturu.

Izbor između podstanarstva i kupovine vlastitog stana ovisi o mnogim faktorima, uključujući osobne finansijske uvjete i dugoročne ciljeve.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija