Putnik iz BiH prijetio nožem zemljaku, jedva savladan

Noćna vožnja autobusom iz Njemačke prema Sloveniji pretvorila se u pravu dramu kada je 35-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine nasrnuo na 22-godišnjeg sunarodnika nožem.

Nesretni događaj, koji se odvio oko pola sata iza ponoći, bio je potpuno neočekivan i iznenadan, budući da napadač i žrtva nisu međusobno poznavali. Prvo je došlo do verbalnog sukoba između dvojice putnika, koji je brzo eskalirao u ozbiljan incident. 35-godišnjak je izvukao nož i uputio prijetnje 22-godišnjaku.

Srećom, putnici su se odmah uključili kako bi savladali napadača i spriječili moguću tragediju. Brzom i odlučnom reakcijom uspjeli su obuzdati čovjeka s nožem, zadržati ga do dolaska austrijske policije te tako spriječiti daljnje divljanje.

Iako se detalji samog incidenta još uvijek razjašnjavaju, austrijski mediji izvješćuju da je 35-godišnjak uhapšen i smješten u pritvorni centar.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79