Kiša odnijela puteve, pojedina sela kod Prače odsječena od svijeta

Veliko nevrijeme koje je sinoć zahvatilo područje općine Pale u FBIH prouzrokovalo je ogromne štete koje su posebno izražene na lokalitetu Donjih i Gornjih Brdarića.

Veliko nevrijeme koje je sinoć zahvatilo područje općine Pale u FBIH prouzrokovalo je ogromne štete koje su posebno izražene na lokalitetu Donjih i Gornjih Brdarića. Ova sela su potpuno odsječena od ostatka općine, a ugroženo je i nekoliko mostova na putnoj komunikaciji.

Prema riječima načelnika općine Almina Ćutuka najveće štete su na putnim komunikacijama i azilu u Prači.

“Situacija je veoma teška, od jutros smo na terenu sa štabom Civilne zaštite i pokušavamo obići sve lokacije koje je pogodilo nevrijeme. Teško je praviti bilo kakve procjene u ovom trenutku, sigurno će trebati neki elaborat praviti, međutim stanje je veoma teško. Nema ugroženih života to je najvažnije, ali na putnoj komunikaciji prema Brdarićima su ugroženi i mostovi, pojavilo se i nekoliko klizišta, a infrastruktura azila u Prači je uništena”, kaže Almin Ćutuk, načelnik općine.

Zbog alarmantne situacije i činjenice da, prema grubim procjenama, štete već premašuju cifru od 200 000 maraka u dijelu općine će najvjerovatnije proglasiti vanredno stanje zbog prirodnih nepogoda.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79