KJKP Rad: Kamion iz kojeg je po ulici ispadalo smeće nije naš

Iz javnog preduzeća KJKP Rad oglasili su se povodom videa koji je 16. februara objavljen na portalu Klix.ba negirajući da im pripada kamion sa videozapisa koji kruži internetom.

Iz komunalnog preduzeća kažu kako je činjenica da su registrovani za prikupljanje, transport i deponovanje otpada sa područja Kantona Sarajevo, ali i da nisu jedino preduzeće koje obavlja ovu djelatnost.

“Na prikazanom video snimku se može vidjeti kamion iz kojeg ispada prikupljeni otpad (papir), ali je istina da vozilo sa snimka ne pripada KJKP Rad d.o.o. Sarajevo, već je vlasništvo drugog operatera koji je registrovan za prikupljanje otpada. Vozila KJKP Rad d.o.o. Sarajevo, namijenjena za reciklažu, su zatvorenog tipa, te se prikupljeni otpad ne može rasipati”, navode u saopćenju za javnost.

Dodaju kako KJKP Rad svoje poslove obavlja uspješno prema važećim propisima, uprkos svim poteškoćama sa kojima se svakodnevno susreću na terenu.

“Razvrstavanje otpada unutar pogona sortirnice funkcioniše još od 2008. godine, te se prikupljeni otpad iz reciklažnih kontejnera, a od 2016. godine uvođenjem dvolinijskog Sistema na području Kantona Sarajevo i iz kanti, razvrstava se prema materijalu od kojeg je napravljen. Nakon toga presuje i priprema za transport prema postrojenjima koja će te sirovine reciklirati”, stoji u zaključku saopćenja.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79