Knjigovođa tri godine podizao novce s računa firme i njima plaćao vlastite račune: Vlasnike odštetio za više od 86.000 eura

 Knjigovođa tri godine podizao novce s računa firme i njima plaćao vlastite račune: Vlasnike odštetio za više od 86.000 eura


Primorsko-goranska policija kriminalistički je istražila i prijavila 40-godišnjaka pod sumnjom na to da je, kao računovođa, ekonomskim zlouporabama i prevarama vlasnike firme u Vrbovskom oštetio za više od 86 hiljada eura. Policija je danas saopćila kako je 40-godišnjaka kazneno prijavila zbog zlouporabe povjerenja i prevare u ekonomskom poslovanju na štetu tvrtke sa šireg područja Vrbovskog.

Osumnjičen je da je, kao vlasnik računovodstvenog obrta u Gorskom kotaru, 2020. s predstavnicima tvrtke sklopio ugovor o vođenju knjigovodstva, temeljem kojega je tri godine višekratno podizao novac s računa tvrtke te u njeno ime plaćao svoje račune.

Iskoristivši povjerenje vlasnika i bez njegovog znanja, s računa tvrtke podigao je i u svoje osobne svrhe koristio ukupno oko 86.500 eura. Po dovršetku istrage kazneno je prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija