Ko bi mogao biti novi načelnik/ca Općine Stari Grad Sarajevo?

Ko bi mogao biti novi načelnik/ca Općine Stari Grad Sarajevo?


Stanovnici Općine Stari Grad će se na referendumu 23. jula izjasniti o opozivu uhapšenog načelnika Ibrahima Bega Hadžibajrića, a u Sarajevu se već počelo spekulirati o Hadžibajrićevom nasljedniku.

Prvo ime koje se spominje je SDP-ov Irfan Čengić, koji je na Facebooku rekao kako je još rano govoriti o kandidaturi, da treba pričekati 23. juli i da ne zna hoće li ga SDP predložiti.

Za utrku za načelnika bi se mogla kandidovati i SDA-ova Jasmina Biščević Tokić. Ona je govorila za Faktor i nije ni potvrdila ni demantovala špekulacije. Kaže da je “sve u igri”.

“S obzirom na to da referendum još nije održan i ne znamo hoće li građani uopće podržati smjenu Hadžibajrića, rano je pričati o tome jesam li zainteresirana. To ću obznaniti poslije referenduma. Definitivno je da i mi imamo svoje kandidate i nećemo ništa prepuštati slučaju. Da tako kažem, sve je u igri”, kazala je Biščević Tokić.

Ona je podsjetila Čengića da je Hadžibajrić bio i SDP-ov kandidat i da tada nisu ukazivali na nezakonitosti.

“”Trojka” se povlači kao da nije bila koalicioni partner sa Hadžibajrićem. Demantovala sam Čengića koji je u postu rekao da je 15 godina bilo loše vlasti. I NIP i Naša stranka se pokušavaju oprati od Hadžibajrića što definitivno ne mogu. Ne mogu biti amnestirani u svemu ovome”, izjavila je je Biščević Tokić.

Prema informacijama, za načelnika se, kao zajednički kandidat SDA-NES, spominje i ime federalnog zastupnika Mirze Batalovića.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija