Ko je Ferid Okić kojeg je danas MUP TK lišio slobode?

Ko je Ferid Okić kojeg je danas MUP TK lišio slobode?


Jedan od najvećih bh. narkobosova Ferid Okić lišen je slobode sinoć u akciji MUP-a TK u Tuzli.

Okić je osumnjičen za trgovinu drogom. Ferid Okić je bio vođa prve zločinačke organizacije u BiH. 2007. godine je osuđen na 26 godina zatvora

Njemu je drugostepena presuda izrečena u februaru 2007. godine. Osuđen je po 12 tačaka optužnice koje uključuju trgovinu narkoticima, ali i otmice, pljačke, razbojnistva…

Ferid Okić je i bivši policajac.

Po naredbi Tužilaštva Tuzlanskog kantona, pripadnici Uprave policije kantonalnog Ministarstva unutrašnjih poslova sinoć na području Tuzle izveli akciju u kojoj je lišen slobode Okić.

Tom prilikom su obavljeni i pretresi, a policija je zaplijenila 2,6 kilograma droge.

Okić će danas biti predat u nadležnost Kantonalnog tužilaštva u Tuzli na dalje postupanje, a više informacija o cijelom slučaju će biti poznato naknadno.

Sada se oglasila policija i otkrila nove detalje.

“Dana, 4.2.2023.godine, u Tuzli, u naselju Mihatovići, policijski službenici Uprave policije MUP TK-a, Sektor kriminalističke policije, Odsjeka za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga su, postupajući po usmenoj Naredbi Općinskog suda u Tuzli, izvršili pretresanje lica F.O., rođen 1967.godine, kao i kuće, zemljišta i ostalih pomoćnih objekata, te putničkog motornog vozila koje isti koristi, kojom prilikom su pronađeni predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela iz člana 238. stav 1. Krivičnog zakona Federacije BiH Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, i to: dva veća pakovanja od pvc. folije sa sadržajem bijele materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, šest vakum pakovanja od pvc. folije sa sadržajem bijele materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drugu (u ukupnoj količini od 2581 grama), kao i druge predmete koji mogu poslužiti kao dokaz u kasnijem postupku.

POGLEDAJ GALERIJU

Zbog sumnji u počinjenje krivičnog djela iz člana 238. stav 1. KZ FBiH, po nalogu postupajućeg tužitelja, licu F.O. je oduzeta sloboda i isti će nakon kriminalističke obrade, uz Izvještaj, biti predat u nadležnost Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona na dalje postupanje”, naveli su iz policije.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija