Ko je ključni igrač kriminalne organizacije u BiH: Ko će sve završiti u zatvoru?

Hapšenja visokih policijskih dužnosnika Federalne uprave policije i njihovih saradnika zatresla su državu! Vođa narkokartela Edin Gačanin Tito, lice s crne američke liste, godinama je imao pipke i saradnike u BiH. U svim sferama.

Dobivali prijetnje

U policijskim i pravosudnim organima.

Tvrdi to i Europol, u posljednjem saopćenju. Javno. O mutnim poslovima kartela Dino i Tito smo pisali godinama, kada drugi nisu smjeli. Zbog toga smo dobivali i prijetnje! I mi i naše porodice. Europol sada tvrdi da je razbijen najuži krug narkobosa koji je osuđen u Nizozemskoj na sedam godina zatvora piše Avaz.

Poznata bh. influenserica Adna Helić uhapšena u akciji “Black Tie 2”

Ali pitanje je, ko je ključni Titov igrač u Bosni i Hercegovini, osoba preko koje je išla cijela organizacija, od dolaska u BiH, do prometa narkoticima i pranja novca. Ko mu je pružao političku zaštitu. U pravosuđu. Ko je znao za sve poslove i talove, crne fondove, kupljene nekretnine. Stanove i vile. Pitanje je i ko gradi, trenutno, parama od narkonovca u Sarajevu. I SIPA tu radi ozbiljan posao.

Uskoro će sve biti jasno. Oni koji sad malo likuju, ubrzo će biti oni koji će se dobro zabrinuti.

Jer, ruku na srce, pohapšeni specijalci koji su ga čuvali, samo su pijuni. Uhapšeni Mustafa Selmanović je kriv što je znao da su ga čuvali. Uhapšeni Vahidin Munjić je kriv što ih nije otpustio.

Šta je znao Titov tjelohranitelj Dženis Kadrić, koji je davno pritvoren. Mišići i teretana. Gel i kosica.

Nedostaje mozak cijele operacije, osoba koja je specijalce koristila kao pijune, a FUP kao paravan za mutne poslove. Gdje su bivši šefovi FUP-a i rukovodioci?

A Tužilaštvo, valjda ima dokaze. A prema onome što do sada nije poznato, tužioci su već sklopili mozaik. Tu je pomogao i Europol.
Nisu mogli sami

Narkokartel nije mogao raditi bez jake političke podrške.

I tu tek dolaze onda ključni igrači. Neki su se prepali, neki se peru ali mnogi čekaju policiju da pokuca na vrata. Nadamo se da neće biti samo tresla se gora rodio se miš.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79