Ko je mladić koji Sebiju prati na Željinim utakmicama, a Bakira na skupovima a glumi i u predizbornom spota Zahiragića

Ko je mladić koji Sebiju prati na Željinim utakmicama, a Bakira na skupovima a glumi i u predizbornom spota Zahiragića


Kada se Sebija Izetbegović u predizborne svrhe sjetila da navija za FK Željezničar te odlučila otići na utakmicu, svi su se pitali ko je mlađi dečko koji joj je pravio društvo.

Na fotografijama koje su objavili prorežimski mediji, tako se pored kandidatkinje SDA za Skupštinu KS, isticao mlađi dečko koji je mnogima ostao misterija, piše Raport.

Nije dugo trebalo da se ponovo pojavi. Ovaj put sa suprugom i predsjednikom SDA Bakirom Izetbegovićem. On je jučer održao druženje s mladima, a do njega je sjedio isti lik koji je Sebiju pratio na utakmici.

Zanimljivo je da je Sebiju i Bakira na ovakvim dešavanjima obično pratio Haris Zahiragić, no ovaj put je, kad je utakmica u pitanju, izostao dok je Izetbegovićevo pametovanje o tome kako zadržati mlade pratio iz publike.

No, ko je dečko koji se očito jako približio bračnom paru i lagano istiska Zahiragića? Radi se o Kerimu Baliću, mladom članu SDA iz Sarajeva koji je bio i kandidat SDA na lokalnim izborima.

Kerim Balić prihvatio je i ulogu u predizbornom spotu Harisa Zahiragića kojeg možete pogledati ovdje.

rođen je 1995. godine u Sarajevu.

Završio je osnovnu školu Malta.Srednjoškolsko obrazovanje je stekao takođe u Sarajevu, gdje je završio Prvu bošnjačku gimnaziju kao jedan od najboljih učenika.
Visoko obrazovanje je nastavio na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, gdje je diplomirao, a zatim i magistirao 2018. godine.
Tokom studija je, kao izvrstan student, obavljao poslove demonstratora.

Poslovnu karijeru je započeo 2016. godine kao suosnivač IT kompanije u Sarajevu.
Danas ta kompanija upošljava više od 50 mladih ljudi, uglavnom IT stručnjaka, te je jedna je od najbrže rastućih kompanija u Bosni i Hercegovini.

Paralelno sa obrazovanjem i poslovnom karijerom, aktivno se bavio i sportom, gdje je ostvarivao značajne uspjehe na evropskim i svjetskim takmičenjima, kao reprezentativac u brzom klizanju. 2009. godine je odlikovan srebrenom plaketom kao najuspješniji pojedinac opštine Novo Sarajevo.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija