Ko je sljedeći: Uskoro nova hapšenja u BiH

Ko je sljedeći: Uskoro nova hapšenja u BiH


Ovu januarsku sedmicu počeli smo sa dva privođenja službenih lica Bosne i Hercegovine. Šef vozača Tužilaštva pao je sa 10.000 eura dok je kod inspektorice Uprave za inspekcijske poslove KS pronađen označeni novac.

Mustafa Vrabac je novac uzimao kako bi određenim grupama “prodavao” informacije iz predmeta Tužilaštva BiH. On je zaposlen kao šef vozača Tužilaštva a predstavljao se kao inspektor Dejan. On je stupio u kontakt s jednom osobom te tražio za sebe nezakonitu imovinsku korist u iznosu od 10.000 eura kako bi, u svojstvu službene osobe i uposlenika Tužilaštva BiH, pokušao utjecati i ishoditi povoljniji status za navodnog osumnjičenog.

Ajla Čeljo, inače, inspektorica Uprave za inspekcijske poslove KS osumnjičena je za krivično djelo primanje dara i drugih oblika koristi nakon što je od vlasnika jedne biohemijske laboratorije u Sarajevu prethodno tražila novac, koji je prilikom simuliranog davanja potkupnine i primila u iznosu od 1.000 KM. Osumnjičena je lišena sobode s označenim novčanicama.

Općinski sud u Sarajevu proglasio je krivim policijske službenika Jedinice za saobraćaj MUP-a KS Radenka Palangetića zbog krivičnih djela zloupotreba položaja i ovlaštenja i primanje dara i drugih oblika koristi i Adisa Arnauta zbog krivičnog djela primanje dara ili drugih oblika koristi.

Kako doznaje portal Crna-Hronika uskoro možemo očekivati nova hapšenja u našoj državi zbog SKY aplikacije. Postavlja se pitanje kakve to državne sužbenike imamo? Da li su svi korumpirani? Ko su osobe koje kriminalcima pomažu a za uzvrat uzimaju novac?

Postoje je li sudije koje “završavaju” manje kazne i ustupke u sudskih odlukama?  Šta će biti sa sudskim pravosnažnim odlukama? Pitanja su na koja ćemo uskoro dobiti odgovore…

 

 

 

 


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija