Ko je ukrao milion maraka na skijaškim kartama u ZOI ‘84

Milion maraka neko je ukrao u sarajevskom preduzeću ZOI ‘84. Novac je nestao prilikom prodaje karata na skijalištima na Bjelašnici i Igmanu, kojima gazduje ova državna firma.
Otkriti detalje

Zbog dokazane pljačke, Uprava ovog preduzeća, na čelu s vršiocem dužnosti direktora Kenanom Magodom (SDP), danas će u javnost iznijeti sve detalje kriminala. Iz ZOI-a su najavili da će Magoda na konferenciju za medije pod nazivom “Kako milion maraka umjesto u kasi Preduzeća završi na drugom mjestu” otkriti sve detalje.

Kako saznaje „Avaz“, da je bilo malverzacija s kartama u ZOI-ju ustanovila je i Uprava za indirekto oporezivanje BiH. Upravo zbog tih zloupotreba, Uprava je i kaznila ZIO ‘84 da je bilo malverzacija s kartama i kaznila je ZOI.

Inače, Magoda je na čelu ZOI-a naslijedio Midhata Hubijara (SDA), koji je više godina bio direktor ovog preduzeća.
Fiskalni računi

Hubijar je ostao upamćen kao direktor kojeg je tadašnji premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković otvoreno prozivao za počinjeni kriminal. Čak je i Uprava za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo utvrdila nezakonitosti u prometovanju mesa i izdavanju fiskalnih računa.

Magoda će, kako saznajemo, danas saopćiti i imena odgovornih osoba.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments