Ko obmanjuje javnost: Nakon sastanka u Predsjedništvu BiH Strik tvrdi jedno, a Dodik drugo

Ko obmanjuje javnost: Nakon sastanka u Predsjedništvu BiH Strik tvrdi jedno, a Dodik drugo


Europparlamentarka Tineke Strik koja je proteklih dana sa kolegama boravila u službenoj posjeti BiH kazala je da su tokom sastanka u Predsjedništvu BiH opomenuli Dodika da ne može nastaviti svoje secesionističke politike i aktivno podržavati Putinov rat u Ukrajini.

Dodik je reagovao na ove tvrdnje rekavši da ništa što Strik tvrdi nije pomenuto na njihovom jučerašnjem sastanku i da je njena konstatacija “zlurada”.

“Izgleda da Tineke Strik i ja nismo bili na istom sastanku. Ništa što je navela u tweetu nije pomenuto na sastanku”, napisao je Dodik na svom Twitter nalogu.

Naveo je “da nikada nije podržavao nijedan sukob u svijetu”.

“Zlurada njena konstatacija, kao i mnoge koje je ranije izgovarala na moj račun”, dodao je Dodik.

Podsjećamo, Strik je nakon sastanka u Predsjedništvu BiH napisala na Twiteru da je tokom sastanka evroparlamenataraca sa članovim Predsjedništva BiH izražena puna podrška evropskoj budućnosti BiH.

“Ali smo također rekli gospodinu Dodiku vema jasno da ne može nastaviti njegove secesionističke politike i aktivno podržavati Putinov rat u Ukrajini dok u isto vrijeme napreduje na putu ka EU”, napisala je Strik.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija