Ko radi ne boji se gladi: Ilidža u aprilu na prvom mjestu po fiskalnom prometu u FBiH

Fiskalni promet u Federaciji Bosne i Hercegovine nastavlja rasti, a prema podacima objavljenim iz Porezne uprave Federacije BiH, u periodu od januara do aprila ove godine, uplaćeno je ukupno 2,6 milijardi KM poreza.

Ovo predstavlja značajno povećanje od 226,8 miliona KM u odnosu na isto razdoblje prošle godine, što čini rast od tri posto.

Kanton Sarajevo se ističe kao lider u fiskalnom prometu, s ukupno uplaćenih 985,3 miliona KM poreza, što je za 81,2 miliona KM više u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Tuzlanski kanton također bilježi značajan rast, sa 450,1 milion KM poreza, što je povećanje od 38,4 miliona KM.

Među općinama, Ilidža se ističe kao lider s najvećim fiskalnim prometom. U aprilu ove godine, Ilidža je zabilježila 413,6 miliona KM poreza, što predstavlja povećanje od 51,3 miliona KM u odnosu na isti period prošle godine. Ova općina ostvarila je udio od značajnih 8,18 posto u ukupnom fiskalnom prometu Federacije BiH.

Slijede općine Novi Grad, Tuzla, Mostar i Centar Sarajevo, svaka s značajnim udjelom u ukupnom fiskalnom prometu. Međutim, valja istaknuti da je Centar Sarajevo zabilježio manji promet u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Najviše fiskalnih uređaja zabilježeno je u općini Centar, dok je najmanje fiskalnih uređaja zabilježeno u općini Dobretići.

Više podataka o fiskalnom prometu dostupno je na ovom linku.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79