Ko su Bejbi, Šejla, Ćelo, Mido i Luletova žena sa Sky aplikacije? Prerađivali spid, prodavali kokain, heroin, marihuanu…

Ko su Bejbi, Šejla, Ćelo, Mido i Luletova žena sa Sky aplikacije? Prerađivali spid, prodavali kokain, heroin, marihuanu…


Sud BiH odredio je pritvor Edinu Solakoviću, Nerminu Hasanoviću, Adnanu Biščeviću i Fahrudinu Šogolju, dok su Eldaru Behliću određene mjere zabrane, saznaje Oslobođenje.

Oni su lišeni slobode u akciji Vagabundo, a koja je uslijedila nakon dekodiranja aplikacije Sky. Solaković i ostali se terete da su bili pripadnici grupe na čijem se čelu nalazio Benjamin Halilović. On je putem Sky davao upute Solakoviću da proizvodi i prerađuje drogu speed, a potom je prodaje Hasanoviću.

Drogu su nabavljali iz Albanije, Crne Gore, Holandije i Njemačke radi dalje preprodaje u BiH i Crnu Goru. Hasanović je kupovinu kilograma marihuane od nepoznate osobe dogovorio za 1.700 eura, a kupoprodaja je izvršena u sarajevskom naselju Ciglane. Drogu u Sarajevo je dopremila treća osoba sa kojom se Hasanović sastao u garažama Hecco pijace, te je narednog dana Hasanović vozaču predao 14.800 eura.

Drogu su, prema tvrdnji Tužilaštva BiH, švercali od 31. avgusta 2019. do 8. marta 2021. i to na teritoriji BiH, Crne Gore, Albanije, Holandije i Njemačke. Švercovali su marihuanu, kokain, heroin i tablete ekstazi na kojima je nacrtan lik Donalda Trumpa.

Još se radi na identifikaciji osoba koje su na aplikaciji SKY koristile imena poput Alka, Popaj, Luletova žena, Bejbi i Šejla, Ćelo, Mido, NN lice iz Kaknja, a koje su komunicirale sa ovom grupom.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija