Koalicija ‘Grade moj’ zvanično ulazi u trku za lokalne izbore u Mostaru

Četiri političke stranke u Mostaru – Demokratska fronta (DF), Narodni europski savez (NES), Stranka za BiH (SBiH) i Prva mostarska partija (PMP) – zvanično su potpisale Koalicijski sporazum za zajednički nastup na predstojećim lokalnim izborima.

Koalicija, nazvana “Grade moj – DF, NES, SBiH i PMP”, potvrdili su Zoran Mikulić, Maid Čolaković, dr Samir Kreso i Semir Drljević – Lovac.

U priopćenju izdanom tim povodom, koalicija izražava očekivanje da će na oktobarskim izborima dobiti značajnu podršku građana Mostara kako bi realizirali ciljeve iz svoje platforme. Ciljevi uključuju organiziranje Mostara kao jedinstvene jedinice lokalne samouprave, poštovanje građanskog principa življenja i ravnopravnost svih naroda i građana. Također, koalicija se zalaže za povećanje kvalitete života, ekološku odgovornost, borbu protiv korupcije i nepotizma, te izgradnju Mostara kao demokratskog i multietničkog grada.

Koalicija “Grade moj” naglašava potrebu za transparentnom gradskom upravom, jačanjem civilizacijskih vrijednosti i promoviranjem vladavine prava. Platforma je otvorena za sve političke subjekte i nevladine organizacije koje prihvaćaju ove ciljeve i žele se boriti protiv etnonacionalnih podjela.

Potpisivanjem ovog sporazuma, koalicija je izrazila spremnost da na lokalnim izborima ponudi zajedničku listu najkvalitetnijih kandidata iz svih političkih opcija i građanskih inicijativa, s ciljem zaštite interesa svih građana Mostara

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79