Koalicija u Mostaru usvojila državni budžet

Foto: M. Smajkić / Avaz

Predsjednik HDZ-a Dragan Čović je nakon sastanka državne koalicije u Mostaru kazao kako je dogovoreno usvajanje državnog budžeta, i da bi se to moglo desiti već u četvrtak.

“Dogovorili smo jedan zaključak koji veže pet stranaka i dogovorili da budžet Bosne i Hercegovine bude razmatran u četvrtak i da u žurnoj proceduri bude u usvojen u dva doma Parlamenta BiH. Zaključak se odnosi na budžet i par stvari na kojima trebamo raditi kako bi napravili pravi ambijent”, kazao je Čović.

Čović je kazao kako je su se svi koncentrirali ne na politička nego ekonomska pitanja, odnosno ono što se moglo dogovoriti. Istakao je kako bi usvajanje budžeta bila pozitivna poruka za Brisel, te da je “realno da BiH dobije pregovarački proces na jesen”.

“Predsjedništvo budžet mora predložiti, realno je da to u roku nekoliko dana riješimo a onda da sve to podredimo ekonomskim stvarima jer nas one političke razdvajaju”, kazao je Čović.

Dodao je kako nije bilo nikakvog oslovljavanja, te da su “pronađene dodirne tačke” koje su stavljene u današnji zaključak.

“Gdje se ne slažemo, to nismo stavljali u zaključak, gradimo priču na onome što nas spaja”, poručio je predsjednik HDZ-a.

Sastanku su, pored HDZ-ovaca, prisustvovali predstavnici Trojke i SNSD-a

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79