Započeti radovi na izradi cvijeta Srebrenice u kružnom toku u blizini naselja Miljacka

Na inicijativu AntiDayton pokreta a u saradnji sa Općinom Novi Grad Sarajevo i Preduzećem Park u Sarajevu su danas započeti radovi na izradi cvijeta Srebrenice u kružnom toku u blizini naselja Miljacka, kraj Bingo City Centra. Juče smo sa predstavnicima Općine i KJKP Park obišli navedeni lokalitet te utvrdili sve detalje za početak radova.

U spomen žrtvama genocida u Srebrenici, želimo da na što većoj površiti ostavimo trajni cvijet Srebrenice koji će podsjećati na nevine bošnjačke žrtve iz jula mjeseca 1995. godine.

Zahvaljujemo se općini Novi Grad i načelniku Semiru Efendiću koji iza sebe ostavlja rad na kulturi sjećanja i patriotizmu, na prepoznavanju i usvajanju ove inicijative te i KJKPreduzeću Park koje će biti izvođač radova uz pomoć određenog broja članova i volontera AntiDayton pokreta.

Planiramo otvaranje je u utorak 09.07.2024. kada kamion sa posmrtnim ostacima prolazi kroz Sarajevo za Potočare.

Čuvajmo istinu, žrtve i našu prošlost od zaborava!

Bit će ovo još jedna velika i lijepa priča iza našeg pokreta koja će ostati iza nas “ekstremista i radikala koji ništa ne rade” a drugi neka gledaju i prepisuju!

Za sad plan je da pokušamo završiti cvijet do godišnjici obilježavanja genovida u Srebrenici, 11. jula!

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79