Kod Denisa Buntića pronađeni zolje, kalašnjikovi, bombe, pištolji zamotani u dekama. On i dalje na slobodi

Kod Denisa Buntića pronađeni zolje, kalašnjikovi, bombe, pištolji zamotani u dekama. On i dalje na slobodi


 

Cijelo je vrijeme, kaže, vrtjela u glavi priču ubijene žene u Gradačcu koja je također imala malo dijete, nitko joj nije pomogao, čijeg je partnera, od kojeg je pobjegla, sud pustio na slobodu te ju je na kraju ubio pred očima djeteta, u izravnom prijenosu na društvenim mrežama.

– Udarao me i ranije, ali ovo u petak je bilo krvoločno. Znala sam da je, ne uspijem li pobjeći, gotovo. On je mene odlučio ubiti. Svom snagom me mlatio, rukama, nogama, šakama, nekim predmetom, sijevalo mi je u glavi. Cijelo sam mu vrijeme govorila da nisam to zaslužila – priča.

Uspjela je izaći iz kuće i pobjeći u polje. Prvo je pozvala prijatelja koji je uskoro došao i izravno joj rekao: on je i moj prijatelj, neću birati stranu.

Nakon toga je pozvala policiju. Policija ga je odvela na triježnjenje, a pronašli su i arsenal ilegalnog oružja.

– Zolje, kalašnjikovi, bombe, pištolji… Ispod kreveta zavijeno u dekama. Ne mogu vjerovati, znao se povremeno pohvaliti da puca s prijateljima, ali ovo je užas. Da me uspio dovući do mjesta gdje je bilo oružje, sigurna sam da bi me dokrajčio – priča Klara Buntić.

U subotu je izveden pred suca na sudu u Ljubuškom. Na sudu na kojem desetljećima radi njegova majka. Tužitelj mu je kum, a tužiteljeva majka – odvjetnica.

– Kakve su uopće bile šanse da sud bude objektivan? Nije li ovaj slučaj trebao biti izmješten, zbog svih tih veza, na drugi sud. Kad sam vidjela da je pušten, noge su mi se odsjekle. On opušteno pije kavu koji kilometar od moje roditeljske kuće, a dijete i ja se tresemo. Ima zabranu prilaska! Pa što to točno znači? Što to znači za mene i moje dijete? Trebam odgovore i trebam zaštitu. Jedino se ovako mogu nadati da ću jednom moći mirno živjeti sa svojim djetetom – pita se Klara Buntić.

Poslušajte audio snimku koju je snimila supruga Klara dok ju je poznati hrvatski rukometaš tukao. Snimku možete poslušati ovdje.

https://www.tiktok.com/@crnahronikainfo/video/7282679579527892230?is_from_webapp=1&sender_device=pc&web_id=7241465432601937414

Iz Tužilaštva Zapadnohercegovačkog kantona danas su potvrdili da će uložiti žalbu na odluku Općinskog suda u Ljubuškom, čiji je sudija za prethodni postupak, odbio prijedlog za određivanje pritvora prema osumnjičenom Denisu Buntiću (41).

Podsjetili su da se D.B. stavlja na teret da je počinio krivično djelo Nasilje u porodici iz čl. 222. st. 2. i st. 4. u vezi sa st. 1. KZ F BiH u stjecaju sa krivičnim djelom Nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari iz čl. 371. st. 2. u vezi sa st. 1. KZ F BiH, a sve u vezi sa čl. 54. KZ F BiH.

Kao razloge za određivanje pritvora iz Tužilaštva ZHK su navodili opravdanu bojazan da bi osumnjičeni boravkom na slobodi sa sigurnošću mogao utjecati na iskaze svjedoka, odnosno ometati krivični postupak utjecajem na iste i opravdane bojazni da će ponoviti krivična djela koja mu se stavljaju na teret.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija