Kojović se izvinio zbog “neuspjele šale” Baralije: Vjerujem da se radilo o nespretnoj duhovitosti

Predrag Kojović, predsjednik Naše stranke se izvinio SDP-u nakon neuspjele šale Irme Baralije, koja je na ovogodišnjim izborima bila kandidat Naše stranke i SDP-a za gradonačelnicu Mostara.

Naime, Baralija je jučer nakon posjete Benjamine Karić, gradonačelnice Sarajeva Banjaluci i njenog susreta sa gradonačelnikom Draškom Stanivukovićem, pokušala na humorističan način prokomentarisati ovaj susret kojeg su svi shvatili kao uvredu.

Ona je spojila dvije fotografije gdje su na prvoj Karić i Stanivuković u Banjaluci, a na drugoj Karić i Mario Kordić, gradonačelnik Mostara, kada je bila u posjeti ovom gradu na Neretvi.

“Malo mi je nezgodno kada pogledam slike iz naše posjete”, napisala je u opisu Baralija uz emotikon slomljenog srca.

Baralija: “Malo mi je nezgodno kad pogledam slike iz njihove posjete”

Kasnije je u komentaru ispod fotografije Baralija navela poređenje kako je fotografija gradonačelnice Karić sa Stanivukovićem kao s vjenčanja, dok je ipak njena fotografija s Kordićem kao ona nakon dvoje djece.

Međutim, ova šala je pogrešno shvaćena nakon čega je Baralija pokušala “pojasniti” šta je željela reći.

Baralija: S gradonačelnicom Sarajeva samo sam se šalila, odnos Naše stranke i SDP-a je korektan

“Status koji sam jučer imala bio je šaljivog karaktera i odnosio se na atmosferu koja je vladala u službenim posjetama gradonačelnice Sarajeva Mostaru i Banjaluci. On ni na koji način ne govori o odnosu između Naše stranke i SDP-a, za koji smatram da je korektan i produktivan, jedino govori o tome koliko pojedinci znaju prihvatiti šalu ili ne. U svakom slučaju, i jedna i druga posjeta koje su se desile od izuzetne su političke važnosti i ja čestitam gradonačelnici na njima, kao i na dosadašnjem radu”, napisala je Baralija na društvenim mrežama.

Ovaj status izvinjenja je na Twitteru objavio i predsjednik Naše stranke Predrag Kojović, koji se izvinio SDP-u zbog Baralijinog komentara.

“Izvinjavam se SDP-u. Vjerujem da se radilo o neuspjeloj/nespretnoj duhovitosti. Puna podrška politici pružene ruke”, poručio je Kojović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79