Kojović vjeruje u Fortu, ali ipak ostaje u prvim redovima Naše stranke: Pred nama je nova etapa

U sarajevskom domu mladih održava se Kongres Naše stranke. Predrag Kojović obratio se posljednji put delegatima u ulozi predsjednika Naše stranke.

Prisutnima se zahvalio na saradnji istakavši da mu je biti predsjednik Naše stranke bila dosad najveća ukazana čast. Skrenuo je pažnju in a uspjehe koje je Naša stranka postigla.

“Radeći zajedno, vrijedno i pametno, u proteklih šest godina postigli smo ono što je malo ko mislio da je moguće. Parlamentarni smo na svim nivoima vlasti. Imamo preko 30 vijećnika, osam kantonalnih zastupnika, šest federalnih parlamentaraca, prisutni smo i u federalnom Domu naroda. U državnom parlamentu Naša stranka ima tri od 42 zastupnika. U opštini Centar načelnik je naš Srđan Mandić. Dogradonačelnica Sarajeva je naša Anja Margetić. Una Harčin i Zvjezdan Karadžin, naši ministri u Vladi Tuzlanskog kantona svojim radom svjetlaju obraz Naše stranke”, rekao je Kojović.

Istakao je kako su njihova ministrica Darja Softić-Kadenić, kao i njena prethodnica Lejla Brčić, “svojim znanjem i radom pokazale šta se sve može uraditi kroz Ministarstvo pravde – resor za koji se skoro nije ni znalo da postoji do njihovog dolaska”.

Edina Fortu nazvao budućim predsjednikom Naše stranke

“I, naravno, na čelu sarajevske kantonalne vlade imamo našeg Edina Fortu, budućeg predsjednika Naše stranke. Naša stranka je po pozicijama u zakonodavnim i izvršnim organima jedna od nekoliko najjačih partija u državi”, kazao je Kojović.

Kad je riječ o njegovom nasljedniku na mjestu predsjednika Naše stranke, Edinu Forti, Kojović pod njegovim liderstvom Našoj stranci, ali i BiH, prognozira svijetlu budućnost.

“Pred nama je nova etapa u našoj misiji mijenjanja naše zemlje. Uvjeren sam da će nas Forto i njegov tim povesti u uspjehe o kojima sada možda ni ne sanjamo. Naravno, ni Forto ni njegov tim to neće moći bez vas. Zato vas pozivam da opet budemo najjači tim i da zajedno pod njegovim vodstvom krenemo u odlučnu političku bitku 2022.”, istakao je.

Što se tiče Kojovićevog daljnjeg angažmana u Našoj stranci, kaže da ostaje u prvim redovima i kao državni parlamentarac ali i kao neko ko je svojim iskustvom spreman u svakom trenutku pomoći budućem rukovodstvu da prevlada sve izazove na koje budu nailazili.

Na Kongresu će danas također biti usvojena i Programska deklaracija Naše stranke kao i glasanje delegata Kongresa za novog predsjednika.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79