Kolaps na granici: Na ulazak u BiH čeka se sedam sati

Kolaps na granici: Na ulazak u BiH čeka se sedam sati


Vozači se suočavaju s izazovima na graničnim prijelazima u Bosni i Hercegovini, gdje ogromne kolone vozila stvaraju haos. Uprkos očekivanim gužvama, vozači izvještavaju da je situacija sve teža iz godine u godinu.

Dugotrajna čekanja na granici postala su uobičajena slika, a gužve su rezultat povećanog saobraćaja, strožih sigurnosnih procedura i drugih organizacijskih izazova.

Vozači se pozivaju na maksimalan oprez, održavanje odstojanja između vozila i praćenje informacija o stanju na cestama i graničnim prijelazima kako bi izbjegli dodatna zadržavanja u kolonama.

Na graničnim prijelazima poput Izačića, Velike Kladuše, Kostajnice, Dubice, Gradine, Gradiške, Broda, Orašja i Svilaja, vozači se suočavaju s dugim kolonama i čekanjima do pet sati.

Zadržavanja su posebno izražena na prijelazima kao što su Maljevac, gdje se čeka oko oko 7 sati, te Izačić, gdje je čekanje do dva sata.

U Gradiški, kolona se proteže na 4.5 kilometara, s čekanjem do tri sata, dok ostali prijelazi bilježe pojačan promet, ali s kraćim zadržavanjima do 30 minuta.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija