Studenti prijete blokadom Beograda od ponedjeljka: Traže ispunjenje zahtjeva od Vučića

Studenti prijete blokadom Beograda od ponedjeljka: Traže ispunjenje zahtjeva od Vučića


Studenti okupljeni u Ulici kralja Milana ispred zgrade Republičke izborne komisije Srbije zaprijetili su blokadom Beograda ukoliko predsjednik Aleksandar Vučić do nedjelje uveče ne ispuni njihove zahtjeve.

Studenti, koji su večeras održali šesti protestni skup, inzistiraju na poništenju izbora održanih 17. decembra te traže detaljnu istragu kako je došlo do situacije koja je dovela do njihovih masovnih prosvjeda.

Dimitrije Dimić, jedan od predstavnika studenata, izjavio je novinarima da će, ukoliko njihovi zahtjevi ne budu ispunjeni, studenti blokirati Beograd od 12 do 18 sati u ponedjeljak. Pozvao je građane da im se pridruže u masovnom izražavanju nezadovoljstva te ih zamolio da donesu toplu odjeću i hranu.

Ovaj najnoviji val protesta pokrenut je nakon održanih izbora 17. decembra, a studenti zahtijevaju temeljitu reviziju izbornog procesa i transparentnu istragu radi utvrđivanja eventualnih nepravilnosti. Na večerašnjem skupu, Miroslav Aleksić, predstavnik Srbija protiv nasilja, najavio je veliki protest za nedjelju u 18 sati.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija