Sarajevo dobilo nove reciklomate na Dobrinji i Vogošći

Sarajevo dobilo nove reciklomate na Dobrinji i Vogošći


Sarajevo je obogatilo svoju ekološku infrastrukturu s postavljanjem novih reciklomata na dvije lokacije, Dobrinji i Vogošći. KJKP RAD d.o.o. Sarajevo, iz vlastitih sredstava, uložilo je u nabavku reciklomata s ciljem podizanja svijesti o važnosti recikliranja, poticanja pozitivnih navika i očuvanja čistijeg okoliša.

Prvi reciklomati su postavljeni u augustu 2022. godine, a KJKP RAD aktivno brine o njihovom radu i pražnjenju.

Kako bi dodatno motivirali građane Sarajeva na recikliranje, KJKP RAD nagrađuje svakih deset ubačenih metalnih, staklenih ili plastičnih boca.

Građani mogu birati između besplatnog sata parkiranja na parkinzima u drugoj zoni koje upravlja KJKP RAD, ulaznica za Pionirsku dolinu, besplatnih karata za vožnju GRAS-ovim vozilima u nekomercijalnim linijama ili ulaznica za Vrelo Bosne.

Ovaj ekološki poduhvat također omogućava svim nivoima vlasti da kupuju reciklomate i predaju ih na upravljanje KJKP RAD-u.

Cilj je potaknuti građane na aktivno sudjelovanje u očuvanju čistoće grada, uz naglasak na recikliranju bočica kako bi se koristile za novu proizvodnju.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija