Kolica spremna za reakciju: U tvornici u Kraljevu žena preminula nakon povrede na poslu, pozlilo još jednoj

Danka Ranković, radnica tvornice Leoni u Kraljevu, Srbija, preminula je četiri dana nakon što je povrijeđena na radnom mjestu.

Još jednoj radnici je pozlilo u fabrici Leoni u Kraljevu, saznaje Nova.

Radnici su u drugoj smeni zatekli invalidska kolica pored pulta na kojem se radi. Kako saznaje ovaj portal, u prvoj smjeni u fabrici Leoni u Kraljevu još jedna radnica požalila da ima zdravstvenih problema. Zbog toga joj je ukazana ljekarska pomoć.

„Zatekli smo invalidska kolica, valjda kad neko padne u nesvijest da ga što prije odnesu kod ljekara. Koleginici u prvoj smjeni nije bilo dobro, i odveli su je na bolnički pregled. I sve se dogodlilo na istoj liniji na kojoj je radila i Danka Ranković, koja je preminula“, kaže jedan od radnika Leonija.

Radnica Leoni fabrike u Kraljevu, preminula je četiri dana nakon zadobijene povrede na radu. Dok radnici fabrike navode da trpe veliki pritisak tokom rada i da smjene često traju i po 10 sati, u kompaniji Leoni to negiraju.

Kažu da je Danka Ranković zadobila povrede na radu 21. februara „prilikom slučajnog spoticanja i pada“. Negiraju da je radila 10 sati tog dana i cijele sedmice prije toga.

Zaposlenoj je, dodaju, na licu mjesta pružena adekvatna pomoć, nakon čega je upućena na dalje preglede i istog dana puštena na kućno liječenje. Danka Ranković je preminula 25. februara.

Radnica stara 48 godina preminula je dok je bila na bolovanju.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79