Koliko košta uživanje na Bjelašnici i Jahorini: Visoko cijene hrane. Kila janjetine 60 KM

Koliko košta uživanje na Bjelašnici i Jahorini: Visoko cijene hrane. Kila janjetine 60 KM


U zimu smo formalno ušli mnogo ranije, ali snijeg koji je prošle sedmice zabijelio bh. planine i gradove na neki način je ozvaničio početak sezone.

Da bi osjećaj bio potpun, preduzeća koja brinu o skijalištima na našim planinama već u veliko su vršili pripreme sedmicama ranije da bi danas sve bilo u funkciji. Brojni su posjetitelji na Bjelašnici i Jahroni danas, došli su zbog čistog planinskog zraka, rekreacije, druženja i skijanja.

Unatoč svemu, u toku krize nastale pandemijom koronavirusa, inflacijom, građane mnogo više interesiraju cijene koje su važeće za ovu sezonu.

Bjelašnica spremna

Ekipa Hayat.ba danas je na Bjelašnici, a iz KJP ZOI ’84 su im kazali da je sve spremno za najbolju ski sezonu do sada.

Jednoj porodici koja želi provesti predivan dan na Bjelašnici nije potrebno mnogo novca, za hotelski smmještaj im je potrebno oko 300 KM, dok dnevna karta za skijalište košta za odrasle 35 KM, karta za djecu do 12 godina je 25 maraka, za djecu do 18 je 30 KM.

Za rekreativce koji olimpijsku ljepoticu koriste uglavnom za šetnju najčešće se mogu vidjeti u kafićima i restoranima, gdje su također cijene pristupačne. Cijena kafe je simbolične dvije marke dok za sok je potrebno i tri marke. Kada govorimo o hrani, za najjeftiniju picu bi izdvojili 8 KM, ukoliko želite Tuna pizzu platit ćete dodatne dvije marke. Hot dog je vjerovatno i najjeftiniji jer košta 4 KM, dok za Hamburger trebate dodati jednu marku više.

Jahorina: Visoke cijene hrane

Za razliku od Bjelašnice, na Jahroni još uvijek nisu sve površine za skijanje spremne, ali jer cijena karte manja za 50 posto od redovne. Navedena ponuda će važiti od 9. do 12. decembra.

Cijene sa popustom su: 20 KM za djecu, 27,50 KM za odrasle i 22,50 KM za seniore.

Znatno jeftinije ćete proći u hotelu gdje se cijene kreću oko 100 KM za jednu noć, sa polupansionom kreću se od 95 do 135 KM, dok je zimi cijena noćenja od 100 do 165 KM.

Za hranu i piće ćete morati izdvojiti više novca nego na Bjelašnici. Jedan kilogram janjetine ćete platiti 60 KM, malu picu 14 KM dok je porodična 17 KM.

Cijena kafe je ista, dok su sokovi oko 3 KM, kuhano vino 4 KM, Tuborg 4 KM i Heineken 4,5 KM. Teleći kotlet je 21 marku, pastrmka je 16,5, lignje 17,5, rižoto sa wok povrćem 11, pasta sa četiri vrste sira je 14,5, dok je teleća čorba 6 KM. Pileći stek košta 8 KM, šopska salata 5, biftek 30, a T-bone steak sa grila od 1 kg košta 90 KM.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija