Kompanija iz BiH traži radnike za utovar svinja. Dnevnica 150 KM

Kompanija iz BiH traži radnike za utovar svinja. Dnevnica 150 KM


Lokalni krizni centar za kontrolu afričke kuge svinja u Bijeljini pozvao je juče nezaposlene građane da se prijave za posao pomoći pri utovaru eutanaziranih svinja u trasportna vozila za dnevnicu od 150 KM.

Prijava i zaključenje ugovora će se vršiti preko Omladinske zadruge “Mladi radnik” Bijeljina, saopšteno je iz Gradske uprave.

Kontakt telefon za prijave je 065/519-417 svakim danom od 8 do 20 časova.

Utovar svinja je proces prenosa ili ukrcavanja svinja na transportno sredstvo, poput kamiona ili prikolice, radi prevoza do odredišta. Obično se ovaj proces odvija na farmama ili u specijaliziranim objektima za pripremu životinja za transport.

Utovar svinja obično zahtijeva određene mjere opreza i pažnje kako bi se svinje sigurno prenijele. Ovaj postupak uključuje upotrebu odgovarajuće opreme i stručnog osoblja kako bi se svinje privukle ili natjerale da uđu u transportno sredstvo.

Neki od uobičajenih načina utovara svinja uključuju korištenje rampi, klaonica ili odvojenih ograđenih prostora na farmi. Radnici mogu koristiti palice za poticanje, električne stimulanse ili druge tehnike kako bi usmjerili svinje prema transportu. Važno je pridržavati se određenih smjernica i standarda za dobrobit životinja prilikom utovara svinja kako bi se smanjio stres i rizik od ozljeda.

Nakon što su svinje utovarene, transportno sredstvo se obično vozi do odredišta poput klaonica ili stočnih tržišta, gdje se svinje istovaruju i dalje obrađuju.

 


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija