Komšić čestitao Dan Armije RBiH: Spremnost na odbranu države je neupitna!

Foto: Facebook Željko Komšić

Član Predsjedništva BiH i lider Demokratske fronte, Željko Komšić, nije propustio priliku da se obrati građanima povodom značajnog datuma – 15. aprila, Dana Armije Republike Bosne i Hercegovine.

U svojoj čestitki, Komšić je istakao neosporan doprinos Armije RBiH i MUP-a RBiH u odbrani nezavisnosti, teritorijalnog integriteta i suvereniteta zemlje.

“Armija Republike Bosne i Hercegovine, zajedno sa MUP-om RBiH, su se pokazali kao ključni faktori u očuvanju naše države. Njihova hrabrost i predanost su nas odvele kroz najteže trenutke, istinski su nas obranili od agresije i omogućili potpisivanje mirovnog sporazuma koji potvrđuje našu suverenost i teritorijalni integritet”, naglasio je Komšić.

Osvrćući se na izazove s kojima se suočavala Armija RBiH tokom rata, Komšić je istakao kako su se suprotstavili brojnim preprekama, uključujući i izdaju i embargo na uvoz oružja. Ipak, njihova odlučnost je bila neupitna, što je rezultiralo obranom vitalnih dijelova zemlje i vođenjem oslobodilačkog rata.

“Unatoč mirovnim sporazumima, još uvijek je potrebno budno motriti nad teritorijalnim integritetom Bosne i Hercegovine. Neprijateljstva se ne smiju zaboraviti, a opasnost od destabilizacije regije je i dalje prisutna. Moramo ostati oprezni i odlučni u očuvanju naše države”, upozorio je Komšić.

Na kraju, Komšić je izrazio vjeru u patriotizam građana i njihovu spremnost da se bore za BiH.

“Svjedočio sam hrabrosti naših građana i patriotizmu koji je gorio u najtežim trenucima. Vjerujem u našu sposobnost da se borimo za BiH, kao što smo to činili i 1992. godine. Sretan Dan Armije RBiH svim pripadnicima i građanima Bosne i Hercegovine”, zaključio je Komšić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79