Komšić poručuje: Beogradski sastanak neće uticati na cjelovitost BiH!

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Željko Komšić, iznio je svoje mišljenje o večerašnjem sastanku delegacija RS i Srbije, ističući da se radi o ponovljenoj priči koja se reciklira iz godine u godinu.

“Šta god oni pričali i odlučivali, ja vam sa sigurnošću mogu reći da to se neće ticati Bosne i Hercegovine na način na koji bi možda oni htjeli. Bosna i Hercegovina ostaje jedinstvena zemlja i opstat će uprkos izazovima i svima onima koji joj rade o glavi.

Dakle, šta god pričali u Beogradu, neće imati efekta po pitanju cjelovitosti BiH i naše odlučnosti”, naglasio je Komšić.

On je dodao da će predsjednik Srbije Aleksandar Vučić učiniti sve da lobira kod zemalja pokreta nesvrstanih da ne glasaju za rezoluciju o Srebrenici.

“Rezolucija je posvećena 30. godišnjici genocida u Srebrenici iduće godine i nema ništa usmjereno protiv bilo koga na cijelom svijetu. Mislim da to što oni rade jeste jedna vrsta propagandne akcije. Sve ono što Vučić najavljuje kao teške dane za srpski narod i opasnosti po Srbiju, pozivajući se pritom na usvajanje rezolucije, u stvari je najobičnije spinovanje i politička igra”, istaknuo je Komšić.

Na temu raspoređivanja dodatnih međunarodnih trupa u BiH, Komšić je objasnio da se ne radi o NATO trupama, već o rezervnim snagama EUFOR-a.

“Ovo je misija EUFOR-a i njihove rezervne snage, ne znam odakle dolazi informacija da je riječ o angažmanu NATO-a. Nije loše da u ovom trenutku borave dodatne snage EUFOR-a, pogotovo ako se politička histerija u BiH nastavi. Sjetite se da je nedavno bila prijetnja da granica postoji pa su ljudi izlazili na entitetsku liniju, a sada ne priznaju ovo što je visoki predstavnik uradio”, zaključio je Komšić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79