Foto: Avaz
Komšije o zločinu u Tuzli: Ne možemo da vjerujemo da je Ajša mogla da naudi svojoj kćerki Fatimi

Komšije o zločinu u Tuzli: Ne možemo da vjerujemo da je Ajša mogla da naudi svojoj kćerki Fatimi


Prije dva dana u naselju Rovine u Tušnju pronađeno je beživotno tijelo majke za koju se sumnja da je 7. oktobra oduzela život svojoj 31-godišnjoj kćerci u porodičnoj kući u tuzlanskom naselju Tušanj.

Prema još uvijek nepotvrđenim informacijama, majka je izvršila suicid, a pored tijela su pronađene veće količine lijekova te konopac kojim se pokušala objesiti.

U kući su istražioci pronašli majčina dva oproštajna pisma, ali i predmet kojim je, vjeruje se, počinjen zločin, a riječ je o čekiću.

Prve komšije su u nevjerici posmatrali istragu koja je rađena. Nisu mogli vjerovati šta se desilo.

Potpuno šokirani događajem pojedine komšije su za Avaz rekle da je riječ o bračnom paru penzionera i njihovoj 31-godišnjoj kćerki Fatimi M. Još ne mogu da vjeruju da je Ajša mogla da naudi svojoj kćerki.

“Sve nas je ovo šokiralo, ne znamo šta bi mogao biti motiv. Nije nam jasno otkud to da dođe, takvo nešto nismo očekivali jer su to dobri ljudi”, kazao je jedan od komšija.

Iz Tužilaštva TK nisu željeli potvrditi da je riječ o ubistvu i samoubistvu.

“Prema preliminarnim rezultatima obdukcije tijela tridesetjednogodišnje F. M., koje je pronađeno u porodičnoj kući u naselju Rovine (Tušanj) u Tuzli, smrt je nastupila nasilnim putem. O tačnim uzrocima smrti ćemo biti u mogućnosti obavijestiti javnost nakon prijema pismenog nalaza i mišljenja vještaka obducenta”, naveo je Admir Arnautović, portparol Tužilaštva TK.

Potvrdio je da je prije dva dana pronađeno tijelo majke djevojke te da je naređena obdukcija.

Izvršeni su pretresi u porodičnoj kući i lokaciji gdje je nađeno tijelo majke. Iz Tužilaštva su naveli da su prikupljeni tragovi koji će biti predmet vještačenja kako bi se utvrdile sve okolnosti u vezi sa smrću obje osobe. Istakli su da je istraga u toku.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija