Konačno dobili uslovan dom: Šestočlana porodica živjela je u brvnari, od kiše se skrivali u štali

Konačno dobili uslovan dom: Šestočlana porodica živjela je u brvnari, od kiše se skrivali u štali


Šestočlana porodica Raičević sa Peštara živi u selu Blato koje su mnogi zaboravili.

Okruženi su samo šumom, na sedam kilometara od njih je prvi put i slobodno mogu da kažu da žive u posljednjoj kući u svom selu. Sad mogu da je nazovu pravom kućom jer su doskora živjeli u brvnari.

  • Gore su nam kiše, nego snijeg, vjerujte. Kad kiša krene slivaju se potoci i udaraju direktno na kuću. Jednom smo morali da bježimo u štalu. Sve smo ove kanale prokopali da bismo to spriječili, ali uvijek probije. Kuća je stara, imamo dnevnu sobu i dvije prohladne sobice. Djeca mi spavaju na tri kreveta. Kupatilo nemamo, već koristimo poljski toalet i korito za koje grijemo vodu na šporetu. Prvi komšija nam je na tri-četiri kilometra. Nije lako… – ispričao je otac porodice Srbislav.

Ali, dvije godine poslije ovih njegovih riječi, život im se promijenio i to zahvaljujući organizaciji Srbi za Srbe i dobrim ljudima koji su se udružili da im pruže krov nad glavom kakav i zaslužuju.

Kažu, dočekali su da ih usele poslije brojnih peripetija, ali Raičevići su sada dobili novu kuću u selu Trešnjevica koje se nalazi nekih 10 kilometara od sela u kom su do sada živjeli. Najsretniji u svemu ovome su naravno bili najmlađi Raičevići.

  • Sviđa mi se kuća. Posebno jer mi je sada blizu škola. Prije sam išao 14 kilometara od škole do kuće, a sada imam samo dva kilometra – kaže Radoslav.
  • U staroj kući smo živjeli skučeno, a sada ćemo svi imati svoju sobu, ali i kupatilo, koje tamo nismo imali – dodala je njegova sestra Vanja.

Mještani sela, prijatelji organizacije i njihove najbliže komšije porodica Kojović, svi su došli da uveličaju slavlje, koje su Raičevići priredili, piše Blic.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija