Konaković najavio donošenje dva nova zakona

Na upravo održanom kolegiju Skupstine KS dogovoreno je da se na sjednici 27. aprila nađu dva važna zakona.

Objavio je ovo predsjednik NIP-a Elmedin Konaković te precizirao da se radi o Zakonu o sprječavanju nepotizma i stranačkog zapošljavanja u organima javnog sektora u Kantonu Sarajevo te Zakon o podršci povratnicima u Srebrenicu.

U isto vrijeme su na press konferenciji direktor Ureda za borbu protiv korupcije Erduan Kafedžić i ministar privrede Adnan Delić prezentirali dva veoma važna registra. Registar korisnika poticaja u poljoprivredi u KS Registar poticaja razvoja male privrede u KS, naveo je Konaković.

Dodao je da će u ovoj godine kroz ova dva projekta ministarstvo dodijeliti 13,1 milion KM.

– Potpuno transparentno i vidljivo svima.

Nema više sive zone i sumnjivih stranačko-rođackih poticaja‼️ Jučer su pozvani svi korisnici javnih kuhinja da preuzmu poljoprivredne proizvode koji su ranije otkupljeni od proizvađača koji su do sad imali probleme plasmana‼️Ivana Prvulovic, navodi Konaković i nastavlja:

– Ministar Delić i načelnik Hasan Tanović započinju projekat “Park šuma Hum”. Novi sportsko-rekreativni sadržaj sa dodatnom šumskom vegetacijom i efektima na prirodno-ekološki bonitet‼️

Srđan Mandić i Fudbalski Klub Sarajevo dogovorili status stadiona “Asim Ferhatovic – Hase”. I još mnogo dešavanja, projekata, procesa koji su u toku, a nisu imali zasluženu pažnju zbog Covid dešavanja i još nekih tema. Mnogo ćemo više govoriti i pisati ovih dana.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79