Konaković (NiP) kaže da su ovo osobe koje ga žele skloniti

Predsjednik NiP-a Elmedin Konaković kazao je danas da tri grupe imaju interes da njega sklone s političke scene kao i NiP. Kao prvi grupu naveo je korumpirani dio SDA, na čelu s Osmanom Mehmedagićem Osmicom.

“Njemu se sudi, Novalić je presuđen. Tu su i svi drugi ostali, Skake, Memići, Cikotići, sve ljudi kojima se sudi, sve je to nakon što je pala zaštita.

Druga grupa je predsjednik SNSD-a i njegovi saradnici. I zato me intrigira sastanak Novalić-Dodik koji se desio prije nekoliko mjesec.

Jer te dvije grupacije imaju proizvedene tužioce i sudije, koje su uzgajali, kao što je ovaj Kulenović. Oni su uzgajali kadrove koji se danas politički obračunavaju.

Zašto? Zato što nikada lošije Dodik nije stajao zbog naše politike. Devastirali smo taj koncept sukoba, jasno se vidi šta on radi, secesionisti su izolirani i sankcionirani, poštar im na ruke donosi plaću. I naravno da je Dodiku muka od toga šta mi radimo”, istakao je Konaković.

Kao treću grupu, naveo je vlasti Srbije.

“Oni po prvi put nisu ofanzivni nego defenzivni prema vanjskoj politici BiH. Prvo samo im pružili ruku, ali kad su odbili rezoluciju o Srebrenici prekinuli smo sve moguće kompromise.

To su tri interesne grupe koje kontroliraju obavještajne sisteme. Ali mi ćemo se braniti argumentima”, naveo je Konaković.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79