Konaković opet kod Zukorlića u Novom Pazaru

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja akademik Muamer Zukorlić razgovarao je u Novom Pazaru sa četvoročlanom delegacijom Skupštine Kantona Sarajevo, koju predvodi predsjednik stranke Narod i pravda Elmedin Konaković, o uspostavi i unapređenju saradnje između institucija i organizacija u Bosni i Hercegovini i Sandžaku, ističući važnost vraćanja bošnjačkog nacionalnog jedinstva i jačanja međubošnjačke saradnje.

(VIDEO) Evo šta je Muamer Zukorlić za Elmedina Konakovića!

Dvojica lidera su se saglasili da nije moguće očekivati boljitak za bošnjačke nacionalne interese bez očekivanih političkih promjena. Ovaj susret je upriličen u povodu održavanja Sandžačkog biznis foruma u Sjenici na temu prekogranične saradnje i njenog uticaja na lokalni razvoj.

Konaković sa 60.000 KM iz budžeta podržao Zukorlićev BANU

Gdje je završio taj novac?

”Kao i svi ostali kojima je novac dodijeljen, BANU je morao dostaviti izvještaj o utrošku. Imam informaciju da su to uradili. Vrlo mi je važna ta tema. Nije Zukorlić BANU. U to vrijeme rahmetli Muhamed Filipović je bio u BANU-u. Važnija je Bosanska akdemija nauka i umjetnosti, za tu Akademiju smo izdvojili milion i 300 konvertibilnih maraka. U vrijeme kad sam bio premijer, lično sam intervenisao da se poboljša njihov status. Dao sam ja novac i Preporodu, i Napretku i Vijeću kongresa bošnjačkih intelektualaca”, dodao je Konaković uz pojašnjenje da je u izborima za reisa ”bio za Kavazovića” te da mu je to i rekao.

Zukorlića, potcrtao je, cijeni ka političara koji je hrabar i bori se za neke stvari ”o kojima isto razmišljaju”.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79