Konaković: Podnijet ću ostavku ako se potvrde moji kontakti sa narkokartelom

Konaković: Podnijet ću ostavku ako se potvrde moji kontakti sa narkokartelom


Ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković danas je govorio o shemi koja se pojavila u bh. medijima, koja je dokument Europola, a koja ga veže uz narkokartel.

Konaković kaže da je to sve laž.

Na konferenciji za medije u Sarajevu Konaković je rekao da ima presude bh. sudova da je bio meta tih medija da bi ga još kao opozicionog lidera diskreditovali.

Sporni dokument Europola kojeg je objavila Istaga

Istakao je da je tu priču prvi put pokrenuo advokat u Nizozemskoj koji je želio spriječiti izručenje jednog od optuženih u BiH navodeći da je to opasno jer je ministar povezan s kriminalcima.

Konaković je rekao da je to ozbiljan napad na Ministrstvo vanjskih poslova BiH koje je u izuzetno važnim procesima evropskih integracija, a posebno što se to desilo u Nizozemskoj koja je već skeptična prema primanju BiH u EU.

Konaković kaže da se nikada nije sreo s vođom tog kartela kako određeni mediji navode i pozvao bh. agencije da to istraže.

“Kad nađu zarez moje komunikacije sa njima, kad nađu račun da su mi platili kafu, ja nikad ne bi stao više pred bh javnost. Podnijet ću ostavku ako se potvrdi da imam bilo kakav kontakt sa narkokartelom”, rekao je Konaković.

Foto: Hayat

Konaković je rekao da je više puta putovao u Dubai, a prvi put je boravio kad je išao na bračno putovanje o svom trošku i da mu nikad niko nije platio put u taj grad, izuzev u jednom slučaju kad mu je platilo Ministarstvo vanjskih poslova Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Podsjetimo, vođa narkokartela “Dino i Tito” Edin Gačanin priznao je krijumčarenje 2,5 tona kokaina, za šta je dobio 7 godina robije. Zbog sumnje za pranje novca ovog kartela nedavno su lišeni slobode Dženis Kadrić i Alem Hodović.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija