Konaković reagovao ali kasno: Zbog kolapsa saobraćaja Vlada KS će mijenjati propise

Saobraćajni kolaps koji je danas zabilježen u Sarajevu obustavom saobraćaja zbog održavanja biciklističke trke izazvao je oštre reakcije građana. Nedovoljna informisanost, propust organizatora da na vrijeme obavijesti javnost o obustavama, ali i učestalost ovakvih blokada zbog različitih manifestacija otvorilo je i pitanje unutar Vlade KS da se reduciraju dozvole za blokade saobraćaja.

Kantonalni zastupnik Elmedin Konaković oglasio se putem društvenih mreža te je kazao da se “hitno moraju mijenjati propisi koji regulišu oblast zatvaranja glavnih saobraćajnica u Kantonu Sarajevo.”

“Pristupićemo izradi kalendara za neke manifestacije koje su od javnog značaja za KS i reducirati broj događaja zbog kojih se ulice zatvaraju za saobraćaj. Ponudićemo alternativne, manje frekventne saobraćajnice koje ne ugrožavaju kretanje ljudi i vozila. Danas sam sa ministrom Adnanom Štetom razgovarao na ovu temu.

U Ministarstvu su već pokrenute aktivnosti. Saobraćajni kolaps poput ovog danas ne smije se ponoviti”, naveo je Konaković.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79