Konaković uvjeren u pobjedu: Narod i pravda će imati kandidata za Predsjedništvo BiH!

Stranka Narod i pravda će imati svog kandidata za Predsjedništvo BiH na opštim izborima 2022. godine, rekao je predsjednik stranke Elmedin Konaković.

“Sigurno ne možemo tvrditi da sam to ja. Imamo nekoliko ozbiljnih ljudi koji su naši prijedlozi. Procijenit ćemo kakva vrsta kampanje i koja vrsta profila čovjeka treba biti isturena. Za nas nije prepreka ni ako SDP bude išao sa svojim kandidatom”, rekao je Konaković za emisiju “BHT1 uživo”.

On je istakao i da “Trojka” funkcioniše odlično, da će opstati i pobijediti na narednim izborima, te upravljati Vijećem ministara i Federalnom vladom. Konaković sa sigurnišću tvrdi da Bakir Izetbegović siguno neće biti član Predsjedništva BiH.

“Ono što on radi u SDA je skandal u kome mu i desna i lijeva ruka, i supruga i Osmica, imaju problema sa diplomama i sa fundamentalim stvarima”, naglasio je Konaković.

Razgovor o budućnosti BiH, na koji se spremaju iz Republike Srpske, a na koji je pristao i HDZ, dok SDA nije, Konaković smatra cirkusom koji Dodik koristi “u svim svojim nedaćama”, te da Čović i Izetbegović o budućnosti BiH najviše govore po kafanama.

“Čović i Izetbegović po kafanama, ne po institucijama razgovaraju o budućnosti BiH. Tu prigovaramo i međunarodnim faktorima koji pristaju na koncept u kome su njih dvojica kao predstavnici dva naroda. Činjenica je da Izetbegović ne predstavlja ni šestinu bošnjačkog naroda, a ima legitimitet da govori u ime tog naroda. To je paradoks u kome je Čović iskoristio Dodikovu stalnu centriranu loptu, jer Dodik u svim svojim nedaćama pokrene priču o razlazu, samo što je prvi put opozicija reagovala zrelo i u RS i u FBiH. Tu se pojavljuje Čović, da se malo cementira kada je riječ o novom izbornom zakonu, učestvujući u nečemu što je cirkus, a cirkus je priča o razlazu na način na koji je kreira Dodik i Cvijanović”, objasnio je Konaković.

Na pitanje zašto se Čović nije oglasio povodom informacije da je crnogorski parlament izglasao Rezoluciju o Srebrenici, Konaković smatra razlogom to što Čović “ponizno prati politiku Dodika”, pa se čak često ne oglašava ni u situacijama kada su stradali pripadnici hrvatskog naroda.

“Previše prododikovu politiku gaji, to će mu se vratiti na ovim izborima”, kazao je Konaković.

Sa druge strane, Milorad Dodik je uvrijeđen odlukom crnogorskog parlamenta, što je, po Konakovićevim riječima, samo paravan za novo bogaćenje.

“Malo, malo je on uvrijeđen, u istom vrijeme su bankovni računi rastu, njegova porodica je sve bogatija. To je bh. isprobani koncept koji Milorad to koristi vrlo smisleno. On vrlo dobro zna šta radi, mislim da on svoje ciljeve ostvaruje, samo što njegovi ciljevi nisu dobrobit srpskog naroda na Balkanu i u BiH”, naglašava Konaković.

On smatra da je sama Rezolucija hrabra, ljudska odluka, te da je u tom slučaju stavljena ljudskost i civilizacijski proces ispred pozicije.

“Moram reći da je to hrabra, ljudska odluka. Dvije trećine zastupnika u Parlamentu je glasalo za Rezoluciju”, kazao je Konaković za BHT.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79