Konobar iz Banje Luke u Istri: Plata od 1100 eura, besplatan smještaj i hrana

Andrej K. konobar je iz Banje Luke koji je početkom maja počeo raditi na šanku jednog restorana u Istri te tvrdi kako su uslovi rada puno bolji nego u gradu iz kojeg dolazi. Od prvog radnog dana je prijavljen, a plaćta mu iznosi 1100 eura, no u nju nije uključen bakšiš, a osim toga ne plaća smještaj, kao ni hranu.

“U stanu sam s dva muškarca, svatko ima svoju sobu i totalnu privatnost. To ne plaćamo. S obzirom da radim u restoranu, mogu jesti što želim i kad želim”, ispričao je za portal srpska.info.

Iako radi šest dana u sedmici, smjene traju 8 sati, a prekovremeni posao je plaćen, odnosno, prema dogovoru sa šefom, novac za prekovremeni rad dobit će na račun kad se vrati kući. Andrej je izračunao kako je do sada na račun prekovremenih sati već zaradio jednu dodatnu platu.

“Ponekad radim dvokratno, ujutro od 7 do 11, pa onda navečer. To vrijeme između je moje vrijeme koje sada koristim za plivanje”, otkrio je, priznajući da voli raditi noćnu smjenu jer tako može duže spavati.

“Nema ostajanja do jutra, kao u nekim barovima kod nas. Ljudi su fini, dođu pojesti, nešto popiti i odu”, objasnio je te dodao kako je nedavno zbog privatnih obaveza morao otići kući te da je dobio dva slobodna dana bez ikakvih problema.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79