Košarac: Politički montiran proces direktan je napad na institucije RS i Milorada Dodika

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Staša Košarac (SNSD) oglasio se na Instagramu uoči današnjeg ročišta Miloradu Dodiku.

– Zbog nelegitimnog visokog predstavnika pokrenut je postupak pred vanustavnom institucijom protiv legitimno i legalno izabranog predsjednika Republike Srpske, koji je postupao u skladu sa Ustavom. Ovo je udžbenički primjer paradoksalnosti BiH, nepostojanja prava, pravičnosti i pravde.

Politički montiran proces direktan je napad na institucije Republike Srpske i Milorada Dodika lično.

Ujedno, ovim se pokazuje da se želi suditi izbornoj volji građana RS. Sudi se i institucijama koje svoj posao obavljaju u skladu sa Ustavom. Ovim se također želi poslati poruka da će od neustavnih institucija biti procesuiran svako ko bude radio u skladu sa Ustavom i ko ne bude u funkciji politika stranaca.

U ovakvom ambijentu i modeliranom projektu dijela međunarodne zajednice na čelu sa američkim ambasadorom Marfijem, te političkim poslušnicima stranog faktora u BiH, kao i tužiocima i sudijama u neustavnim institucijama, možda je konačno vrijeme za donošenje odluke o nezavisnosti Republike Srpske.

Udruženi zločinački poduhvat protiv prava i pravde natjerat će nas da taj akt uradimo što prije!

Onima koji najviše aplaudiraju politički montiranom procesu, odnosno progonu, treba da bude jasno da se ovim zapravo sudi BiH. Oni sude BiH!

Mi nećemo odustati od borbe za Republiku Srpsku, njene institucije i slobodu izbora naših građana. Stojimo i uvijek ćemo stati iza svakog legitimno izabranog predstavnika srpskog naroda.

Nikada nećemo dozvoliti da nam jedan stranac, lažni visoki predstavnik, modelira izbornu volju i sudi nam zato što svoj posao radimo u skladu sa Ustavom – napisao je Košarac na Instagramu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79