Kovačević Belmin zvani „Kova“ iz Tešnja (26) teretnim kombijem udario bicikliste i ostavio ih povrijeđene na cesti

Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona, dana 04.01.2024. godine, podiglo je optužnicu protiv Kovačević Belmina zbog krivičnog djela neukazivanje pomoći osobi ozljeđenoj u prometnoj nezgodi iz člana 337. stav 1. KZ F BiH.

Optužnica je u cijelosti potvrđena dana 09.01.2024 godine od strane sudije za prethodno saslušanje Općinskog suda u Tešnju piše Crna-Hronika.

dana 08.11.2022. godine oko 15,35 sati na području općine Doboj Jug, u mjestu Matuzići, upravljajući tmv marke „VW tip CRAFTER“, vlasništvo privrednog društva krećući se ulicom Bosanska iz pravca magistralnog puta M-4 u pravcu Lepenice, vozio neoprezno i nedovoljno pažljivo, čime je prouzrokovao saobraćajnu nezgodu.

Tako što je prednjom stranom svog vozila udario u bicikliste (dva maloljetna lica) koji su se nalazili uz desnu ivicu puta u pravcu njegovog kretanja, uslijed čega su biciklisti odbačeni udesno na tlo.

Ovom prilikom su lica zadobili tjelesne ozljede i to u vidu nagnječenja u predjelu desnog ramena, desnog dijela leđa i grudnog koša i lijevoj potkoljenici, a u vidu nagnječenja i podljeva u predjelu lijeve strane vrata i ramena i lijeve noge.

Belmin je otišao sa lica mjesta nezgode, dakle, kao vozač prijevoznog sredstva ostavio bez pomoći osobe koje su ozlijeđene tim prijevoznim sredstvom, čime je počinio krivično djelo Neukazivanje pomoći osobi ozlijeđenoj u prometnoj nezgodi iz člana 337. stav 1. KZFBIH

Belmin Kovačević se smatra nevinim za krivično djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivnja.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79