Kovačević: Ne razumije jadan Dino da je konzistentna politika upravo..

Mašinerija Milorada Dodika, predsjednika manjeg bh. entiteta RS, upalila se nakon izjava ministra vanjskih poslova BiH Elmedina Konakovića, koji je, između ostalog, rekao kako Dodik zaustavlja procese evropskih integracija koji bi olakšali život građanima tog entiteta.

Brojne reakcije
Nakon brojnih reakcija i napada na Konakovića, među kojima je onaj članice Predsjedništva BiH Željke Cvijanović, oglasio se i delegat u Klubu Srba u Domu naroda parlamenta BiH i portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

– Ne razumije jadan Dino da je konzistentna politika upravo to da uvijek, na svakom mjestu i pred svakim jasno zastupaš isključivo politiku u interesu onih koji su te birali i koje predstavljaš – naveo je na mreži X Kovačević.

Dodao je da RS “želi dobre odnose sa svim garantima Dejtonskog sporazuma”.

“Jednostavna istina”
– Ali to, logično, ne znači da ćemo ikada prešutiti, podržati ili dozvoliti implementaciju ideja ili koncepata koji su u suprotnosti s Dejtonskim sporazumom i važećim ustavnim poretkom u BiH. Iza svih kritika i jadikovki koje ovih dana dolaze iz Sarajeva, krije se sasvim jednostavna istina, a ona je da su pisma itekako pogodila metu – napisao je Kovačević.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79