Krađa industrijskih mašina: Bilo potrebno dovesti kamione kojim bi se pokradena oprema odvezla

U hrabrom potezu krađe, nepoznati počinitelji su iz zgrade bivšeg tekstilnog kombinata “Novoteks” u Trebinju otuđili dijelove mašina koje su nekada koristile ovo preduzeće.

Ukradena roba, iako već rashodovana, uključuje dva poklopca industrijskih mašina za pranje tekstila, veliki kompresor, šest elektro-motora i dva motora za pokretanje mašine za grijanje. Prema saznanju, vrijednost ukradene opreme procjenjuje se na 15.000 maraka.

Policija iz Trebinja je zaprimila prijavu od gradske uprave koja sada gazduje prostorom “Novoteksa”, a koji je prenesen na Grad nakon odluke Vlade Republike Srpske. Uprkos tome što ukradena roba nije u funkciji, njezina materijalna vrijednost nije zanemariva, s obzirom na kvalitetu materijala od kojih su napravljeni dijelovi mašina.

Stanari okolnih stambenih zgrada tvrde da su mogli čuti buku kamiona početkom prošle sedmice, sugerirajući da su se krađe odvijale tada. Policijske istrage će otkriti jesu li kamioni bili korišteni za prevoz ukradene opreme.

Policija je obavijestila Okružno javno tužilaštvo Trebinje o ovom slučaju, okvalificiravši ga kao krivično djelo Teška krađa prema Krivičnom zakoniku Republike Srpske. Pokrenute su mjere i radnje kako bi se pronašli počinitelji i rasvijetlilo ovo kazneno djelo.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79