Krah SBB na izborima, Radončić ponudio “Četvorki”: Tu smo, ako ponekad zatreba

Savez za bolju budućnost (SBB) na čijem je čelu Fahrudin Radončić, doživio je potpuni debakl na Lokalnim izborima 2020.

Nisu osvojili niti jednu načelničku poziciju, a rezultati za općinska vijeća su više nego skromni. Tugaljivo je to još sinoć nakon prvih preliminarnih rezultata saopćila Edita Đapo, potpredsjednica SBB-a.

Ta stranka je pokušala koliko-toliko spasiti šta se može kandidujući za općinska vijeća čak i svoje ministre, pa i državnu zastupnicu Đapo. U Kantonu Sarajevo su imali jednu kandidatkinju za načelnicu, Sanelu Prašović-Gadžo. Međutim, rezultat je izostao.

Nakon Edite Đapo, danas se oglasio i šef stranke Fahrudin Radončić. Uprkos katastrofalnom rezultatu SBB-a, Radončić je svoj osvrt na Instagramu naslovio “SDA je polomila zube, drago mi je zbog prekretnice”.

Usput, Radončić je SBB-ove usluge ponudio sarajevskoj “Četvorki”. Njegov post sa Instagrama prenosimo u cijelosti:

– Kao što je javnosti poznato, na ovim lokalnim izborima SBB nije imao niti jedan veliki bilbord, stranački skup i ozbiljnu predizbornu kampanju. Također, prvi put je SBB na izborima učestvovao na način da na glasačkim listićima, uz SBB, nije bilo napisano ime Fahrudina Radončića.

Naravno, ovo se nije slučajno dogodilo. Još prije nekoliko mjeseci sam rekao da neću ići niti na jedan stranački skup SBB-a i tako sam se i ponašao.

Također, odbili smo opciju da imamo zajedničke kandidate sa SDA. To je bila politički legitimna odluka nakon mog povlačenja s mjesta ministra sigurnosti BiH.

SDA je, kako bi se lošem đaku reklo u osnovnoj školi, promašila temu, ili, bolje rečeno, metu.

Njihovi mediji su mjesecima brutalnim lažima udarali po meni i SBB-u, štampane su i masovno distribuiranje kvaziknjige o meni, udarali najprizemnijim lažima…

Sve to SDA-u očigledno nije pomoglo u pravljenju pobjedničkog izbornog rezultata.

S druge strane, Konaković, Nikšić, Kojović i Hadžibajrić su s puno truda i rada na terenu, pokazali veliki dinamizam i napravili veliki rezultat.

Stoga zaslužuju čestitke i priznanje da su uspjeli u nečem doskora nemogućem – da spriječe brutalnu izbornu krađu.

Što se SBB-a tiče, mi nastavljamo samostalnim putem.

Očekujemo da “Četvorka” što prije preuzme Vladu Kantona Sarajevo, i to, što je obostrano razumljivo, bez ministara SBB-a u njoj, ali spodrškom naših zastupnika, ukoliko im u Skupštini KS eventualno ili ponekad zatreba.

Da ponovim, posljednjih godina javnost je prisustvovala nevjerovatnim atacima SDA mašine protiv mene i sada raduje činjenica da im to nije pomoglo da naprave pobjedu.

Nažalost, sada će to, vjerovatno, činiti onima koji su im, nakon lokalnih izbora, postali veći trn u oku.

No, ta proždrljiva mašina je definitivno polomljenih zuba i bit će sve slabija i slabija.

Na kraju, uoči izbora sam rekao da će ovi lokalni izbori biti početak kraja feudalnog i porodičnog vladanja nad Bošnjacima.

Bitka se nastavlja, ali sada je mnogo, mnogo lakše. Drugi preuzimaju teret i treba im iskreno poželjeti uspjeh na tom dugom i izazovnom putu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79